A lélek tánca

Gyermeki, mert én szültem meg őket! Intim ,mert a részeim! Írások szerelemről, vágyakról, reményről és reménytelenségről. Találkozások mélységgel és magasságokkal!

Friss topikok

  • meteor-25: @Balázs: köszönöm Balázs! Járj te is az utad s táncolj! :) (2010.05.17. 10:59) Áldás vagy bűntetés

Linkblog

A gonosz felébredt!

2008.03.17. 12:34 | meteor-25 | Szólj hozzá!

Azt hiszem elkönyvelhetem, hogy a 2008. 1. negyedév eredményes volt számomra!Sínen vannak a dolgaim! Persze történtek változások a tervezetben, de én ezt nem tartom problémának, mert hagyni kell áramlani, áradni és apadni az Élet Folyóját. Minden, mi meg- adatik elfogadom. Hálát és köszönönetet adok érte a "felelős szervekknél"(Nagy Anya):) s amit tudok viszzaadom vagy átadom azoknak az embereknek, akiknek szükségük van rá és befogadják! Ezek a gesztusok a mai kor emberének nem jelentenek szinte semmit sem, mert zombivá válunk és hamarosan teljesen ingerszegények leszünk és antiszociálisak!
A szeretetet, odafigyelést, törődést nem lehet pénzre váltani. A mai társadalom a következő triumvirátusra van kihegyezve: pénz, szex, drogok! " Egy Gyűrű, Mindenekfelett"- szex, drog, pénz megfűszerezve egy csipetnyi aggresszióval, hogy még pikánsabb legyen! " A Gonosz felébredt!"
"A Hős királyok ideje lejárt..."- hanyatlik az emberi faj erkölcsi, morális tartása : Elkorcsosulunk! Ma már csak kevesen ismerik a Büszkeség, Alázat, Tartás, Bátorság valódi erényét!
Mindezt megerősítve találtam néhány érdekes gondolatot a Bevezetés a buddhista alaptanításokba c. könyvben:
"... a nyugatiak nagy része gyorsan arra a gondoltra jutott, hogy nemcsak ortodox dogmákat akartak a templomban rájuk sózni, de más tanításokat, erkölcsöt is, amelyek hasonlóképpen tarthatatlanok...Ottmaradván vezetés és erkölcsi előírások nélkül nem tudják, hogyan kell élniük." Mindehhez társul a belső önszabályozás, belső morál hiánya. Világunkban nincs kontroll, nincs határ. Minden elérhető, kifizethető, leigázható...!
"... a modern gondolkodók mostanában rájöttek..., hogy a jövőben nem kereshetjük a boldogságot abban..., hogy pénzt csinálunk, azért hogy pénzt csináljunk!"
"... az anyagi jólét önmagában nem hozza meg a valódi boldogságot és a tartós békét, ezért nem lehet az élet végső célja." Amint tapasztalhatjuk az anyagi jólét csak káosz okoz a fejekben és "Én mindent megtehetek" szindróma lép fel.
" Létezik egy Végső Valóság."
Az ember "feltalálta" a tudományt, ami lehetővé tette, hogy jobban megérthessük a világ és a természet törvényeit. Ma már mindent a tudomány állít elő az embernek: TV, Cd, DVD, drog, ruha, élelem, alkohol, gyermek, élet...stb.
" A tudomány képtelen arra, hogy boldogságot és békét hozzon, mely végül az emberi nyomorúság megszűnéséhez vezetne. "
Az életszínvonal emelkedés nincs egyenes arányosságban a boldolgsággal. A boldogságot nem lehet szintetizálni, mert " A boldogság a szív minősége:"
Nekem például nagyon ritkán vannak anyagi gondjaim, mert elégedett vagyok azzal, amit az Élet ad nekem, nincs bennem mohóság!
Legyen elég mára ennyi az ész osztásból! Puszzi mindenkinek:)))))))))))))))

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekiintimitas.blog.hu/api/trackback/id/tr86384406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: pénz boldogság béke életszínvonal végső gonosz! valőság mogóság
süti beállítások módosítása